9 Eylül 2009 Çarşamba

Terim'i tartışamamak...

1)Milli takımı ego-hırs-inat gibi donelerle kurmak gibi bir ilkellik..
a)Kazım-Sabri-Önder gibi futbolculardaki anlamsız ısrar..
b)Batuhan'ı Denizli'ye inat ve BJK de yedek kaldğı dönemde milli takıma çağırmak..
c)2008 de Tümeri-Kazımı kadroda tutup Yıldırayı-Halili kadrodan çıkartmak
2)Mehmet Topuz gibi üst düzey bir futblcunun bu yaşına kadar bu kadar az sayıda milli takım çağrılmasında ve takıma monte edilmemesinde başrol Terim'e aittir..
3)Gökdeniz-Fatih tekkenin ısrarla milli takıma alınmaması..
4)Medyayı baskı-kabadaylık gibi silahlarla sindirip eleştrilmesni ve soru sorulmasını önelmek,bu sayede o koltukta uzun süre oturmak.(normalde İsviçre maçından sonra orda kalamazdı)
5)Federasyonda aşırı 'yerli' merakı(?) Terim'i rakipsiz kılıyor,burdan aldğı güçle daha çok ego eksenli hamle yapıyor..

2 yorum:

Temur dedi ki...

Tümer ve Kazım'a katılıyorum ama Sabri zaten GÖkhan'ın yedeği ki bugünkü Gökhan'ın yerine daha da etkili olabilirdi. Keza Tekke ve Gökdeniz'de hem fikirim ama Yıldıray konusunda değilim. 2002'den beri kariyer olarak hızla dibe vuran bir adamı almaması normal ama izlenen süreç (önce çağrılıp sonra dışarıda bırakma) yanlıştı. Terim'in ego problemine katılıyorum ama Terim kadar olmasa da o mevkide ego sahibi adam olması lazım. Yanal ve Sağlam bu konuda seçenek dışılar. Ayrıca Topuz konusunda farklı düşünüyorum. Topuz'un milli takım kamplarında kullandığı sakatlık (!) bahaneleri sonunu hazırlamıştı.

sembolist dedi ki...

Temur kardeş,sakatlğını bahane etmek mi daha ağır,gol attıktan sonra gazetecilere kol çekmek mi(emre),ya da isviçre maçlarında rakip futbolcuyu dövdürmek mi(Terim'in yönlendirmeleri görüntülelrle sabitleşti) daha ağır milli takım çatısı altında bulunmamak için?
Fatih Terim aynı tutarlılığı segileyip İsviçre maçından sonra gitmeliydi,ya da Emre'ye milli takım kapılarını toptan kapatmalıydı,ilkeler(?) daha önemliyse..Yıldıray konusuna gelince,2007-2008 sezonunda oynadğı futbolla Herta'dan,şampiyon Stutgart'a transfer oldu.Şuanki Yıldıray'la uzaktan yakından ilgisi olmayan mükemmel bir Yıldıray vardı..
saygılar..